Základní Škola a Mateřská Škola Osečná

Návrat předškoláků do školky

Tomáš Johanovský | 08-04-2021

Od 12. 4. umožnila Vláda ČR návrat předškoláků do MŠ. Děti budou rozděleny do dvou skupin. Jedna skupina bude navštěvovat "horní MŠ" (ulice Školní) a druhá "dolní MŠ" (ulice Českolipská).

Podmínkou nástupu dětí do školy je jejich pravidelné testování. Děti budou testovaní vždy v pondělí a ve čtvrtek ráno pomocí antigenních testů – Lepu testy. Samotné testování bude probíhat v tělocvičně a to i pro děti zařazené do dolní MŠ. Dětem mohou při testování asistovat jejich rodiče, případně rodiči písemně pověřená osoba. Není to však podmínkou.

Vzhledem k tomu, že samotné testovaní a vyhodnocení testu trvá cca 20 minut, žádáme Vás, abyste děti do školy vodili s dostatečným předstihem, nejpozději s příchodem v 7,40 hodin. Velmi by nám pomohlo, kdyby děti přišli do školy mnohem dříve. Rodič se s dítětem dostaví do horní školky, dítě se v šatně převleče a setká se s rodičem v tělocvičně, kde se otestuje. Rodiče vstoupí do tělocvičny bočním vchodem a počkají na své dítě.

Veškeré informace ohledně testování, zodpovězených dotazů a instruktážních videí naleznete na stránce https://testovani.edu.cz/pro-rodice 


Testovat se nemusí děti, u kterých je možné doložit negativní výsledek RT-PCR testu nebo negativní výsledek POC antigenního testu (ne starší než 48 hodin) a které zároveň nemají příznaky onemocnění COVID-19.
Testovat se nemusí také děti, které onemocnění COVID-19 již prodělaly a neuplynulo více než 90 dní od prvního RT-PCR testu s pozitivním výsledkem nebo pozitivního POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2. Je to ovšem nutné prokázat (např. potvrzením od lékaře, lékařskou zprávou, zprávou z laboratoře v listinné či elektronické podobě).

V případě, že dítě do školky nenastoupí, je nutné ho řádně omluvit a odhlásit ho z oběda.
 

Tomáš Johanovský, ředitel školy

ZŠ a MŠ Osečná | Návrat předškoláků do školky