Základní Škola a Mateřská Škola Osečná

Noc s Andersenem

Tomáš Johanovský | 06-04-2022

Večer a v noci z pátka 1.4. na sobotu 2.4. se v naší škole uskutečnila akce Noc s Andersenem. Žáci šesté a sedmé třídy při této příležitosti spali ve škole. Tématem letošního ročníku bylo výročí českého spisovatele Jaroslava Foglara. Na obě třídy čekal zajímavý program.                                                           

Na začátku se šestá třída představila se svým dramatickým vystoupením na motivy J.K. Rowling – Čaroděj a skákající hrnec z knihy Bajky barda Beedleho. Představení zahráli dvakrát – pro druhou a třetí třídu a pro sedmou třídu, sklidili zasloužený aplaus.                                                     

V další části se žáci seznámili s postavou, životem a dílem Jaroslav Foglara, sedmá třída společným čtením prezentovala knihu Záhada hlavolamu, dále ve skupinách tvořili foglarovský komiks, luštili křížovky a otestovali si svou zručnost a šikovnost při skládání hlavolamů.                                    

Obě třídy pak čekala večerní hra, ve které se snažili v soutěžích získat tří indicie. Ty je vedly k informacím o tom, kde je ve škole ukrytý poklad. Vyzkoušeli si práci s Morseovou abecedou, soutěž na rychlost a pozornost. Obě třídy nakonec indicie získaly a poklad našly.                                            

V závěru večera nechybělo promítání filmu, celá akce se velmi povedla, těšíme se zase za rok…

 

                                                                                                                                                                           Jitka Svobodová

 

ZŠ a MŠ Osečná | Noc s Andersenem