Základní Škola a Mateřská Škola Osečná

Střídavá výuka pro žáky II. stupně

Tomáš Johanovský | 09-10-2020

Vážení zákonní zástupci, milí žáci,

s účinností od 12. 10. 2020 se pro žáky II. stupně zavádí střídavá výuka.

Cílem střídavé výuky je organizovat vzdělávání po přechodnou dobu tak, aby se snížil počet žáků přítomných ve škole. Výuka spočívá v rozdělení tříd II. stupně na dvě skupiny. První  skupinu tvoří žáci 7. a 9. třídy, druhou skupinu tvoří žáci 6. a 8. třídy. První týden se jedna  skupina vzdělává distančně (doma) a druhá skupina se vzdělává prezenčně (ve škole). Druhý týden si to skupiny vymění. Následující týdny toto střídání bude do odvolání pokračovat.

Od pondělí 12. 10. 2020 budou distanční formou vzdělávání žáci první skupiny, tedy žáci 7. a 9. třídy.

Třídy, které v daném týdnu nemají distanční  výuku, se povinně vzdělávají v prezenční formě vzdělávání.

Distanční výuka je popsána v Doplňku č. 2. školního řádu, který jsem Vám zaslal již dříve. Rozsah hodin bude přizpůsoben podmínkám žáků a školy. Úpravy budou aktualizovány na portálu Škola online. Upozorňuji, že začátky a konce hodin v distančním vzdělávání jsou shodné se začátky a konci hodin v prezenčním vzdělávání.

V době distančního vzděláván mají žáci nárok na dotovaný oběd. Z organizačních důvodů žákům obědy na dobu distančního vzdělávání hromadně odhlásíme a zájemci si případně na dané dny oběd opět přihlásí. V těchto dnech bude možné si oběd odnést pouze v jídlonosiči s přístupem u vnějšího výdejního okénka ve školní jídelně. Žáci do vnitřních prostor nevstupují.

Tomáš Johanovský, ředitel školy

ZŠ a MŠ Osečná | Střídavá výuka pro žáky II. stupně