Základní Škola a Mateřská Škola Osečná

Potřebné věci pro útulek předány

Tomáš Johanovský | 29-05-2023

V pátek 26.5. se žáci ze školního parlamentu vydali do libereckého útulku zvířat Archa, kde společně předali potřebné věcí a krmiva. Průvodcem po útulku byla žákům milá paní, která celý útulek vede a měla připravenou zajímavou přednášku, jak útulek funguje. Žáci si prohlédli psy a kočky, které momentálně útulek ubytovává a dozvěděli se spoustu zajímavých věcí o tom, jak se zvířata do útulku dostávají.                                                      Protože je útulek také záchrannou stanicí pro divoká zvířata, mohli se poté žáci podívat i tam. Viděli například dravé ptáky, kteří přišli o křídla elektrickým vedením, ochočenou veverku a kunu, ale i nemocné ježky, kosy nebo káňata.                                             

Paní vedoucí také žákům vysvětlila, jak se o nalezené divoké zvíře postarat, kde na zvířata číhá největší nebezpečí a kdy zvířata a mláďata vůbec nepotřebují lidskou záchranu.         

  Následně proběhl osobní rozhovor s paní vedoucí, který si můžete přečíst v červnovém čísle školního časopisu. Na další spolupráci se školní parlament domluvil od září, kdy budeme opět připravovat sbírku, tentokrát ale zaměřenou na divoká zvířata.                              

Útulek je veřejně přístupný, proto kdybyste měli zájem o venčení pejsků, kontaktujte předem útulek a můžete na odpoledne udělat některému ze čtyřnohých přátel radost. Podmínkou je ale přítomnost dospělého.                                                                                        

Děkujeme všem, kdo jste do sbírky přispěli a doufáme v pokračování spolupráce v příštím školním roce.

                                                                                                                                                    Jitka Svobodová, koordinátor školního parlamentu

ZŠ a MŠ Osečná | Potřebné věci pro útulek předány