Základní Škola a Mateřská Škola Osečná

Mezinárodní kemp v Polsku

Tomáš Johanovský | 03-06-2024

Ve dnech 22.-26.5. se 10 žáků z 2. stupně vydalo na setkání do polských Krotoszic. Kempu se účastnilo také 10 žáků z německého Markersdorfu a 10 žáků z polských škol. Během pěti dnů zažily spoustu nezapomenutelných okamžiků.                                                     

První den proběhla sportovní olympiáda v různých disciplínách, nakonec i volejbalový turnaj, který náš tým s přehledem vyhrál. Odpoledne absolvovaly děti tvořivou dílnu, na které vyráběly z korálků magnetické placky.                                                                          

Dalším velkým zážitkem byla druhý den bezesporu návštěva zvířecí farmy v Mecince, kde si děti povodily na vodítku alpaky, zajezdily si na koních a opekly si oběd na ohni. V odpoledních hodinách pak plavaly v krytém bazénu, což si opravdu užily.                      

Poslední den navštívily město Lehnici, kde vystoupaly do nejvyššího patra zámecké věže a nakupovaly.                                                                                                                                  

Po rozloučení a předání dárků už následovala jen cesta domů. V příštím školním roce se kemp koná u nás v Osečné, na což se velmi těšíme.

Dopravu žáků zajistilo Město Osečná.

 

 

 

Tato akce se konala v rámci projektu ZŠ Osečná – činnost parlamentu 2023-2024, který byl finančně podpořen Libereckým krajem z programu 2.6 Regionální rozvoj – podpora místní Agendy 21.

ZŠ a MŠ Osečná | Mezinárodní kemp v Polsku