Základní Škola a Mateřská Škola Osečná

Částečný návrat žáků do školy od 12. 4.

Tomáš Johanovský | 07-04-2021

Vláda ČR umožnila částečný návrat žáků do školy. Zatím se to bude týkat pouze žáků I. stupně, kteří se v týdenních cyklech budou ve škole střídat. Týden budou ve škole a týden se budou učit doma. V pondělí 12. 4. do školy nastoupí žáci 1., 2. a 4. třídy a v pondělí 19. 4.  žáci 3. a 5. třídy. Ostatní žáci se budu nadále vzdělávat distančně. Školní družina bude opět v provozu od 6,00 do 16,00 hodin.

Výuka bude probíhat podle rozvrhu, který bude zveřejněn v aplikaci Škola online.

Žáci, kteří budou mít prezenční výuku, jsou automaticky přihlášeni na oběd. V případě, že oběd nebudou chtít, je nutné si ho odhlásit.

Podmínkou nástupu žáků do školy je jejich pravidelné testování. Žáci budou testovaní vždy v pondělí a ve čtvrtek ráno pomocí antigenních testů – Lepu testy. Žákům 1., 2. a 3. třídy mohou při testování asistovat jejich rodiče, případně rodiči písemně pověřená osoba. Není to však podmínkou. Otestovat se zvládnou žáci sami za podpory zaměstnanců školy. Vzhledem k tomu, že samotné testovaní a vyhodnocení testu trvá cca 20 minut, žádáme Vás, abyste děti do školy posílali s dostatečným předstihem, nejpozději s příchodem v 7,45 hodin. Velmi by nám pomohlo, kdyby žáci přišli do školy mnohem dříve a využili služeb školní družiny. Školní družina bude ráno k dispozici i pro nepřihlášené žáky.

Samotné testování bude probíhat v tělocvičně. Žáci přijdou do školy přes šatny, přezují se a odejdou se otestovat do tělocvičny. Rodič, který se chce testování zúčastnit, obejde školu a do tělocvičny vstoupí zadním únikovým východem z tělocvičny (roh tělocvičny).

Veškeré informace ohledně testování, zodpovězených dotazů a instruktážních videí naleznete na stránce https://testovani.edu.cz/pro-rodice

Testovat se nemusí děti, u kterých je možné doložit negativní výsledek RT-PCR testu nebo negativní výsledek POC antigenního testu (ne starší než 48 hodin) a které zároveň nemají příznaky onemocnění COVID-19.

Testovat se nemusí také děti, které onemocnění COVID-19 již prodělaly a neuplynulo více než 90 dní od prvního RT-PCR testu s pozitivním výsledkem nebo pozitivního POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2. Je to ovšem nutné prokázat (např. potvrzením od lékaře, lékařskou zprávou, zprávou z laboratoře v listinné či elektronické podobě).

Po celou dobu pobytu ve škole je nutné, aby žáci měli zakrytá ústa a nos vlastní chirurgickou rouškou. Doporučujeme žáky vybavit dvěma kusy těchto roušek.

Tomáš Johanovský, ředitel školy

ZŠ a MŠ Osečná | Částečný návrat žáků do školy od 12. 4.