Základní Škola a Mateřská Škola Osečná

Návrat žáků II. stupně do školy

Tomáš Johanovský | 30-04-2021

Vláda ČR umožnila návrat žáků II. stupně do školy. V pondělí 3. 5. 2021 do školy nastoupí žáci 6. a 8. třídy a v pondělí 10. 4. 2021  žáci 7. a 9. třídy. Třídy se v týdenních cyklech budou ve škole střídat. Týden budou ve škole a týden se budou učit doma.

Výuka bude probíhat podle rozvrhu, který bude zveřejněn v aplikaci Škola online.

Žáci, kteří budou mít prezenční výuku, jsou automaticky přihlášeni na oběd. V případě, že oběd nebudou chtít, je nutné si ho odhlásit.

Podmínkou nástupu žáků do školy je jejich pravidelné testování. Žáci budou testovaní vždy v pondělí a ve čtvrtek ráno pomocí antigenních neinvazivních testů. Vzhledem k tomu, že samotné testovaní a vyhodnocení testu trvá cca 20 minut, žádáme Vás, aby místní žáci přicházeli do školy v 7,40 hodin, ostatní ihned po příjezdu autobusu.

Samotné testování bude probíhat ve dvou třídách. Žáci přijdou do školy přes šatny, přezují se, vydezinfikují si ruce a odejdou se otestovat do třídy.

Veškeré informace ohledně testování, zodpovězených dotazů a instruktážních videí naleznete na stránce https://testovani.edu.cz/pro-rodice

Testovat se nemusí děti, u kterých je možné doložit negativní výsledek RT-PCR testu nebo negativní výsledek POC antigenního testu (ne starší než 48 hodin) a které zároveň nemají příznaky onemocnění COVID-19.

Testovat se nemusí také děti, které onemocnění COVID-19 již prodělaly a neuplynulo více než 90 dní od prvního RT-PCR testu s pozitivním výsledkem nebo pozitivního POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2. Je to ovšem nutné prokázat (např. potvrzením od lékaře, lékařskou zprávou, zprávou z laboratoře v listinné či elektronické podobě).

Po celou dobu pobytu ve škole je nutné, aby žáci měli zakrytá ústa a nos vlastní chirurgickou rouškou. Doporučujeme žáky vybavit dvěma kusy těchto roušek.

V příloze přikládáme  ministerstvem zpracované instruktážní materiály. Prosím Vás o jejich prostudování a seznámení dětí s průběhem testování.

Nově jsou povoleny sportovní činnosti konané venku. Je nutné, aby žáci měli vhodné oblečení na sport venku.

 

 Tomáš Johanovský, ředitel školy

 

ZŠ a MŠ Osečná | Návrat žáků II. stupně do školy